Matti Jämsén, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, menehtyi keskiviikkona 14.10.2020 lyhyen sairauden jälkeen. Jämsén oli arvostettu keittiömestari sekä Suomessa että kansainvälisesti ja moninkertainen yrittäjä, joka parhaillaan kehitti ja kasvatti BAD-lounasravintoloidensa ketjua.

Matti Jämsén oli intohimoinen kilpailija. Hän voitti Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005. Bocuse d’Or -kilpailutoimintaan hän osallistui yhtäjaksoisesti lähes vuosikymmenen ajan. Jämsén edusti Suomea kilpailuissa kahdesti ja toimi myös Suomen joukkueen valmentajana. Vuonna 2015 Jämsén sijoittui Bocuse d’Or -kilpailussa neljänneksi, mikä tekee hänestä Suomen parhaiten menestyneen Bocuse d’Or -kilpailijan yhdessä vuonna 2019 kilpailleen Ismo Sipeläisen kanssa.

Jämsén johti kilpailutoimintaa Bocuse d’Or Academy Finlandin presidenttinä vuodesta 2017 ja oli vuonna 2020 perustamassa Bocuse d’Or Academy Finland ry:tä, jossa hän toimi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Suomen Bocuse d’Or -joukkue otti suruviestin vastaan kesken Tallinnassa pidettävien Euroopan osakilpailujen, ja omistaa perjantain 16.10. kilpailusuorituksen Matti Jämsénin muistolle ja Jämsénin perheelle. Kilpailuissa järjestetään hänen kunniakseen hiljainen hetki.

Copy link
Powered by Social Snap