Suomen Bocuse d’Or -kokkikilpailujoukkue on saanut harjoittelurupeamansa päätökseen ja on valmiina 15.-16.10. järjestettävään Euroopan-kilpailuun. Mikko Kaukonen joukkueineen tavoittelee palkintosijaa.

Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola edustavat Suomea Tallinnassa järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailujen Euroopan osakilpailut. Lokakuussa 15.-16. päivä järjestettävistä maailmalaajuisesti arvostetun kokkikilpailun karsinnoista jatkaa 10 joukkuetta kesäkuussa 2021 pidettävään finaaliin.

Suomen Bocuse d’Or -edustaja Kaukonen, assistentti Peräkylä ja valmentaja Liekola ovat valmistautuneet koitokseen epätavallisissa olosuhteissa.

– Olemme päättäneet, että ei kannata stressata asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa. Olemme treenanneet hyvin ja olemme täysin valmiina kisaan. Tavoite on olla kolmen parhaan joukossa. Vastustajista voisi nostaa erityisesti esiin Ruotsin ja Norjan, joiden tämän kauden edustajat olivat jo viime kaudella palkintosijoilla, Mikko Kaukonen pohtii.

Pakolliset raaka-aineet ovat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennetaan suomalaisella design-tarjoiluvadilla tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeet viiriäisen munaa lukuun ottamatta on oltava vegaanisia. Lautasilla tarjoiltavissa annoksissa pääraaka-aineena on virolainen monni.

– Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia ja kivoja työstettäviä. Monniin piti aluksi hiukan tutustua, mutta senkin käsittelystä ja kypsennyksestä saimme nopeasti kiinni. Isoin haaste kilpailutehtävässä ovat olleet meille vegaaniset lisukkeet, Kaukonen kertoo.

– Suomi näkyy annosten raaka-aineissa, jotka on valikoitu syksyiseltä kasvimaalta, metsästä ja järvestä. Yleensä keväällä ja alkuvuonna järjestettävissä Bocuse d’Or -kilpailuissa ei ole päässyt käyttämään syksyn sesongin raaka-aineita. Nyt Suomen kisalautasille nostetaan muun muassa syksyinen ja rakastettu suomalainen äyriäinen: jokirapu, Kaukonen iloitsee.

Tarjoiluvadin muotoilijoina ja toteuttajina ovat lasitaiteilija ja muotoilija Markku Salo sekä kuvanveistäjä, muotoilija Pekka Paikkari. Vadin suunnittelun lähtökohtana ja muodon inspiraationa on ollut luonto ja maisema, ja sen pääaihe on laulupuu. Vadin yleisilme on korostuneen lasinen ja kuulas, materiaalina on käytetty terästä ja lasia.

Tallinnan kilpailut järjestetään ilman kansainvälistä yleisöä. Paikalle saapuvat joukkueet seuraavat tiukkaa protokollaa, jonka tavoitteena on joukkueiden ja kilpailujärjestäjien turvallisuus. Kilpailuun osallistuvien joukkueiden kokoa on rajoitettu ja kilpailualueelle pääsee vasta kahden negatiivisen koronatestin jälkeen. Suomesta Tallinnaan matkustaa 10 henkeä, kilpailujoukkueen lisäksi joukkueen Presidentti, logistiikkatiimi, apuvalmentajat ja valokuvaaja sekä Promotion Manager.

Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola kilpailevat perjantaina 16.10. 8.50-15.10. Suomen kisa-annokset valmistuvat klo 13.50 ja 14.25. Tulokset julkistetaan 16.10. klo 17 alkaen. Kilpailuja voi seurata striimin välityksellä osoitteessa www.bocusedor.com. Kilpailuannokset ja kuvat julkistetaan 16.10. aamulla.

Lisätiedot

Bocuse d’Or Academy Finland ry
President Matti Jämsen
 +358 40 072 9099, matti@mattijamsen.com

Promotion Manager Mari Cadaut
+358 40 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
(haastattelupyynnöt kilpailujen aikana)

Bocuse d’Or Academyn Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Yhdistyksen pääkumppaneita ovat HKScan Finland Oy, Kesko Oyj ja Metos Finland Oy. Lisäksi kumppaneita ovat Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Diversey Suomi, E.Ahlström Oy, Food Camp Finland Oy, Food From Finland-Business Finland, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu, Mazhr Oy, Medanta Oy, Nespresso, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Suomen Ranskan suurlähetystö, Suomen Viron suurlähetystö, Tallink Silja Oyj, Vihannespörssi Oy ja Vindirekt Finland.