Päivitetty tieto 10.6.2020: Bocuse d’Or Euroopan -osakilpailun ajankohta siirtyy syyskuulta lokakuulle ja pidetään 15-16.10.2020.

Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.-4. syyskuuta 2020. Koronaviruksen vuoksi kaikki osakilpailut on siirretty järjestettäväksi syksyllä.

Toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 15.-16. lokakuuta 2020. Amerikan ja Aasian osakilpailut perutaan kokonaan

Suomen Bocuse d’Or -joukkue keskeyttää harjoittelun väliaikaisesti. Kilpailuun valmistautuminen jatkuu, kun Bocuse d’Or -organisaatio julkaisee lopullisen kilpailuohjeistuksen ja -säännöt.

– Bocuse d’Or -organisaation ratkaisu oli odotettavissa, ja luonnollisesti tässä tilanteessa ainoa oikea. Suomen joukkueen harjoittelukeittiö Stadin ammattiopistossa on suljettu jo tällä viikolla koulujen suljettua ovensa ja siirretty vaihtoehtoisiin tiloihin. Joukkue jatkaa harjoittelua, kun sen aika jälleen on, toteaa Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Matti Jämsén,

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 14 kertaa. Maamme parhaat sijoitukset ovat Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015 ja Ismo Sipeläisen 4. sija vuonna2 019. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä.

 Suomen joukkueeseen kuuluvat Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen, assistentti Anni Peräkylä ja valmentaja Heikki Liekola. Joukkuetta johtaa Suomen Bocuse d’Or -academyn presidentti Matti Jämsén. Joukkueen ensimmäinen etappi on Tallinnassa järjestettävät Euroopan osakilpailut, joista jatkoon pääsee 10 maata, puolet karsintojen osallistujista. Loppukilpailut järjestetään Lyonissa vuonna 2021.