Bocuse d’Or -kilpailut Lyonissa 2025 tarjoavat huippuluokan haasteita ja mahdollisuuden nostaa esiin eri maiden keittotaidon ja ruokakulttuurin parhaimmistoa. Kilpailussa suoritetaan kaksi tehtävää, joista ensimmäinen paljastettiin lokakuun alussa.
Bocuse d’Or finaalin 2025 ensimmäisen tehtävän raaka-aineet ovat metsäkauriin kokonainen, luullinen fileeselkä ja 2 luullista lapaa sekä ankanmaksa. Tämän lisäksi raaka-aineena on tee. Valittavana on joko savustettu japanilainen tee, musta intialainen tee tai Oolong kiinalainen tee. Kilpailijat valmistavat näistä annoksen 16 henkilölle. Annos tarjoillaan sille erityisesti suunnitellulta vadilta. Suomen vadin suunnittelee ja toteuttaa muotoilutoimisto ja kultasepänpaja Saarikorpi Design Oy:n Kirsti Doukas ja Kristian Saarikorpi, jotka toteuttivat myös joukkueen Euroopan karsintojen vadin Trondheimissa viime keväänä.
Metsäkauris asetellaan vadille kolmena palana, jotka leikataan lautasille tuomaristolle arvioitaviksi. Vadille tulee myös metsäkauriin lapaa ja ankanmaksaa sisältävä piirakka sekä suomalaiseen hedelmään perustuva lisuke. Erikseen joukkue valmistaa yhden lisukkeen sille määrättyyn astiaan. Lisuke tulee olla vapaavalintaisella täytteellä täytetyt kaksiväriset suljetut raviolit metsäkaurisliemessä, joka on maustettu teellä. Vadin tule esitellä kilpailevan joukkueen kotimaan raaka-aineita ja makuja, suomalaista ruokakulttuuria. Joukkueet saavat pisteitä myös siitä, kuinka toteuttavat ja esittelevät vadin.
”Tämänkertaiset Bocuse d’Or- finaalin raaka-aineet ja itse tehtävä näin muutaman nukutun yön jälkeen tuntuvat erinomaisilta. Metsäkauriin hienostunut maku ankanmaksan ja teen liitolla avaa paljon mahdollisuuksia toteutukseen. Paljon parempia raaka-aineita ei olisi oikeastaan osannut toivoa. Metsästys sekä riistan käyttö ja klassinen ruuanvalmistus, jota tuntuu, että tehtävällä selkeästi haetaan, ovat aina olleet itselleni tärkeitä asioita. Aika tulee olemaan hektistä ennen suurta koitosta Lyonissa” suomen Bocuse d’Or edustaja Ismo Sipeläinen sanoo.
”Tehtävän raaka-aineet ovat erittäin mieluisat. Eritoten metsäkauris on kiinnostava. Itse pidän riistasta todella paljon. Tehtävänanto on myös minusta hyvä, sillä siinä annetaan selkeät raamit mitä millekin raaka-aineelle tulee tehdä. Kyllä tätä odotettiinkin jo. Nyt alkaa kova treenaus ja ideointi” kommentoi joukkueen valmentaja Kristian Vuojärvi.
Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2023–2025 mahdollistavat Arla Pro, HKFoods, Lantmännen Unibake ja Hellmann’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Järvikylä, Metos, Moët Chandon sekä Paulig Pro. Myös Perho Liiketalousopisto ja Haaga- Helia ovat kumppaneitamme. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat K‑Citymarket ja Kespro.
Kaksivuotisen kilpailukauden aikana yhdistys järjestää Suomen edustajakarsinnat, kokoaa Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueen, ja järjestää kilpailuihin valmistautumiseen tarvittavat harjoitustilat ja -välineet sekä taloudelliset ja henkilöresurssit. Lisäksi yhdistys kehittää Suomen kansainvälistä kokkikilpailutoimintaa ja tukee menestystä yhdessä yhteistyö- ja sidosryhmäverkostonsa kanssa.
Viimeisimmät kommentit