Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023, missä kilpailutehtävänä on yhdistää oman maan parhaat raaka-aineet merikrottiin. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.
Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista. Palkintosijaa tulevissa finaaleissa jahtaa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner. Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.
– Bocuse d’Or -kilpailu nauttii vankkaa arvostusta sekä ravintola-alan, elintarvikealan että ruoasta kiinnostuneiden ihmisten parissa. Kilpailua on onnistuneesti käytetty nostamaan esiin huippuammattilaisia ja kiihdyttämään ruokamatkailua muun muassa Tanskassa ja Norjassa, Aki Wahlman, Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja, kertoo.
– Teemme tätä työtä yhdistyksessä kumppaniemme kanssa, koska uskomme, että oikein hyödynnetty kansainvälinen Bocuse d’Or -menestys luo suuria ilmiöitä. Yhden kokin voittoisa kilpailumatka tuo potin koko Suomelle maan ruokakulttuurin ja ruokaosaamisen tunnettuuden nousuna.
Suomen joukkue harjoittelee täysipäiväisesti kilpailuihin tarkoitusta varten suunnitellussa harjoituskeittiössä Haaga-Helian restonomikampuksella tammikuuhun 2023 saakka. Suomen kilpailuannokset julkistetaan kilpailupäivänä tammikuussa.
Viimeisimmät kommentit