Bocuse d’Or-kilpailuissa Lyonissa 2023 tehdään kaksi eri tehtävää, joista ensimmäinen paljastettiin kilpailijoille syyskuun lopussa. Ensimmäisessä tehtävässä pakollisina raaka-aineina ovat merikrotti sekä kampasimpukka ja sinisimpukka. Kilpailuruoka tehdään 15 hengelle ja se tarjotaan kilpailua varten suunnitellulta suurelta ja näyttävältä tarjoiluvadilta. Suomen vadin suunnittelee muotoilija Laura Meriluoto.

Merikrotti nostetaan vadille kahtena kokonaisena palana, jotka leikataan ja annostellaan tuomariston lautasille. Lisäksi vadilla nähdään kampasimpukkaa ja kaksi kasviksiin perustuvaa lisuketta. Sinisimpukoista ja kullekin maalle tyypillisistä palkokasveista tehdään lisuke, joka tarjoillaan erillisestä astiasta.

Merikrotti-tehtävä nostaa Bocuse d’Or-kisaajien maiden raaka-aineet ja niiden tarinat esiin. Tehtävässä vaaditaan käyttämään omia paikallisia, ruokakulttuurille tyypillisiä raaka-aineita ja tulkitsemaan oman maan perinteisiä reseptejä. Lisäksi näistä on osattava kertoa sekä tekstillä että suullisesti 20 maasta saapuvalle kansainväliselle tuomaristolle, joista suurimmalle osalle ruokakulttuurimme on tuntematon. Suullinen tehtävä lankeaa Suomen tuomarin, Eero Vottosen harteille, jolla on kaksi minuuttia aikaa selvittää suomalainen traditio, joka on Kurkelan ja tiimin näkemyksen pohjalla.

Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmans. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi Vichy, Santa Maria. Joukkueen vaatettaa Medanta. Bocuse d’Or Academy Finland ry:n kumppaneina toimivat lisäksi Haaga-Helia ja Perho Liiketalousopisto.

Bocuse d’Or -finaali käydään 22.-23.1.2023 Lyonissa. Kilpailua voi seurata paikan päällä kisakatsomossa ja Suomessa striimin välityksellä.