Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 26.-27.9. Suomi tavoittelee palkintosijoja viimeiseen saakka hiotuilla annoksilla ja visuaalisella teemalla, joka nostaa satokauden kulun ja pohjoiset raaka-aineet keskiöön.

Bocuse d’Or 2021 -finaali on käsillä. Kisat järjestetään Paul Bocusen kotikaupungissa Lyonissa, jossa Suomen joukkue parhaillaan valmistautuu maanantain 27.9. kilpailupäivään. Kilpailuja edeltävinä päivinä paljastetaan Suomen visuaalinen teema ja ajatukset annosten ja designin takana.

– Visuaalisuus on teknisten taitojen ja maun lisäksi kokkikilpailujen ytimessä. Tällä tasolla kilpailtaessa kaiken täytyy osua kohdalleen. Visuaalinen teema sitoo koko suorituksen yhteen annoksista suunnittelijoiden luomiin tarjoiluvateihin ja menukorttiin saakka, taustoittaa Eero Vottonen, Suomen tuomari ja Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti.

Mikko Kaukosen ja Anni Peräkylän kilpailuruoat esitellään tuomaristolle köynnösmäisen, luonnosta ammentavan ilmeen tukemana. Suomen joukkueen ilmeen on luonut Art Director Merja Jaskara.

Ensimmäinen kilpailukokonaisuus tarjoillaan take away -laatikosta, joka edustaa suomalaista puhdaslinjaista suunnittelua ja taidokasta koivuvanerin työstämistä. Laatikoiden perustana on Iittalan Vakka-laatikko, josta suunnittelija ja pakkausten asiantuntija Heidi Uppa on työstänyt toimivan take away-kokonaisuuden kylmä- ja lämminelementteineen. Toinen kilpailutehtävä esitellään tuomaristolle uniikilla ja teemaa toistavalla suurella tarjoiluvadilla, jonka on suunnitellut ja toteuttanut suunnittelija Laura Meriluoto.

Ilmeen keskiössä ovat asteittain avautuvat kukkanuput.

– Kukkien avautuminen vie ajatukset raaka-aineiden alkulähteille, syksyn sadon perustalle. Samalla avautuminen on saanut syvempiä merkityksiä tässä ajassa, jossa maailma vähitellen avautuu, ravintolat saavat toivottavasti vihdoin toimia normaalisti ja myös Bocuse d’Or -kilpailut voidaan järjestää Lyonissa yleisölle, kuvailee yhdistyksen toiminnasta ja kilpailujen viestinnästä vastaava Promotion Manager Mari Cadaut.

Suomi kilpailee Bocuse d’Or -finaalissa maanantaina 27.9. Kilpailusuoritus alkaa Suomen aikaa klo 10.18, take away -tehtävä valmistuu klo 15.13 ja tarjoiluvati esitellään tuomaristolle klo 15.48.

Suomen kilpailuannokset, take away -laatikko ja tarjoiluvati julkaistaan maanantaina.

Kilpailuja voi seurata striiminä osoitteesta www.bocusedor.com