Bocuse d’Or Academy Finland ry:n uuden hallituksen tavoitteena on kasvattaa edelleen Bocuse d’Or -kilpailun tunnettuutta Suomessa sekä Suomen kokkien korkean ammattitaidon ja ruokakulttuurin mielikuvaa kansainvälisesti.

Bocuse d’Or Academy Finland ry on valinnut vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin ravintoloitsija Tommi Tuominen. Hallituksen varapuheenjohtajana ja seuraavan kilpailukauden tuomarina toimii ravintoloitsija Filip Langhof ja rahastonhoitajana keittiömestari Mikko Kaukonen. Hallituksen jäseniä ovat aiemmin hallituksen puheenjohtajana toiminut yrittäjä Aki Wahlman, Mikko Paukkonen K-ryhmän edustajana sekä Jukka-Pekka Tolvanen Helsingin kaupungin elinkeino-osastolta.

Tuominen on ollut Bocuse d’Or -kilpailutoiminnassa mukana valmentajan roolissa. Hänen tavoitteensa on kasvattaa Suomen ja joukkueen näkyvyyttä kansainvälisessä kisayhteisössä ja kilpailujen tunnettuutta Suomessa.

– Lähdin mukaan, koska mielestäni Bocuse d’Or on parhaita mahdollisia näyteikkunoita suomalaisen ammattitaidon esiin tuomiseen. Menestyminen näissä kilpailuissa on usein avain myös ruokaturismin ja -viennin kasvuun. Haluan antaa oman panokseni siihen, että Suomi pärjää maailman kovimmassa kokkikilpailussa, Tuominen sanoo.

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta kansainväliseen, arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun. Bocuse d’Or Academy Finland ry perustettiin heinäkuussa 2020 takaamaan menestyksekkään Bocuse d’Or -kokkikilpailutyön jatkuminen Suomessa. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Mari Cadaut.

Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

Kaksivuotisen kilpailukauden aikana yhdistys järjestää Suomen edustajakarsinnat, kokoaa Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueen, ja järjestää kilpailuihin valmistautumiseen tarvittavat harjoitustilat ja -välineet sekä taloudelliset ja henkilöresurssit. Lisäksi yhdistys kehittää Suomen kansainvälistä kokkikilpailutoimintaa ja tukee menestystä yhdessä yhteistyö- ja sidosryhmäverkostonsa kanssa.

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallitukseen kuuluvat

Tommi Tuominen, hallituksen puheenjohtaja

Filip Langhof, hallituksen varapuheenjohtaja

Mikko Kaukonen, rahastonhoitaja

Mikko Paukkonen, hallituksen jäsen

Aki Wahlman, hallituksen jäsen

Jukka-Pekka Tolvanen, hallituksen jäsen