Bocuse d’Or -kilpailut Lyonissa 26.-27.1.2025 tarjoavat huippujännittävän tapahtuman jossa eri maiden parhaimmat kokit kisaavat maailman vaativimmassa kokkikilpailussa. Tapahtuma nostaa osallistujamaiden keittotaidon ja ruokakulttuurin kansainväliseen valokeilaan kilpailujen ajaksi. Kilpailussa suoritetaan kaksi tehtävää, joista toinen paljastettiin marraskuussa.
Bocuse d’Or finaalin 2025 toisen tehtävän raaka-aineet ovat kotkakala, hummeri, juuriselleri ja varsiselleri. Toinen tehtävä, ”Theme on Plate”, tarjoillaan annokselle erikseen suunnitellulta lautaselta.
Juuriselleri – ja varsisellerikomponentit esitellään vadilla. Juuriselleristä valmistetaan kaksi identtistä komponenttia kahdeksalle hengelle. Sen lisäksi vadilla esitellään 16 identtistä lisuketta varsiselleristä. Selleri- annokset nostetaan vadilta lautaselle, jossa on kotkakalasta ja hummerista valmistettu komponentti. Annoksen osana tarjoillaan kuuma hummerisabayon- kastike. Sifonin käyttö on kielletty.
”Uusin kilpailu tehtävä raaka-aineineen ja tehtävän annoltaan on erittäin mielenkiintoinen ja varmastikin kaikille haastava. Toisen kilpailupäivän kolmas keittiö on kyllä itselleni mieluinen paikka kilpailla” sanoo suomen Bocuse d’Or edustaja Ismo Sipeläinen.
”Hyvä tehtävä! Näyttää siltä, että klassinen keittotaito tuodaan nyt hienosti framille. Hyvä että kilpailun raaka-aineina ovat jälleen sekä kala että liha.” sanoo Kristian Vuojärvi, joukkueen valmentaja .
Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2023–2025 mahdollistavat Arla Pro, HKFoods, Lantmännen Unibake ja Hellmann’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Järvikylä, Metos, Moët Chandon sekä Paulig Pro. Myös Perho Liiketalousopisto ja Haaga- Helia ovat kumppaneitamme. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat K‑Citymarket ja Kespro.
Kaksivuotisen kilpailukauden aikana Bocuse d’Or Academy Finland ry järjestää Suomen edustajakarsinnat, kokoaa Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueen, ja järjestää kilpailuihin valmistautumiseen tarvittavat harjoitustilat ja -välineet sekä taloudelliset ja henkilöresurssit. Lisäksi yhdistys kehittää Suomen kansainvälistä kokkikilpailutoimintaa ja tukee menestystä yhdessä yhteistyö- ja sidosryhmäverkostonsa kanssa.
Viimeisimmät kommentit