Suomen kahdeksastoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Johan Kurkela.

K-ryhmä jatkaa Suomen Bocuse d’Or toiminnan pääyhteistyökumppanina ja takaa laajan kumppaniverkostonsa avulla joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden tulevalla kilpailukaudella.

Kauden 2025–2027 Suomen joukkueen kokoonpano on Bocuse d’Or edustaja Johan Kurkela, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan Mikko Kaukonen. Voittaja selvisi 28.5.2025 Turussa, Logomossa, jossa tittelistä kilpaili viiden ja puolen tunnin ajan kolme kilpailijaa. Johan Kurkelan joukkue voitti karsinnat pistemäärällä 957. Toiseksi kilpailuissa tuli Mikko Pakola pisteillä 871 ja kolmanneksi Niko Tähti pisteillä 818.

Oli todella siisti ja kovatasoinen kilpailu ja hyvää tekemistä. Kaikki annokset olivat keskenään hyvin erilaisia ja kaikki superlaadukkaita. Voittaja kuitenkin erottui selvästi kohtuullisen helpossa tehtävässä, summaa kilpailun päätuomari, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Tommi Tuominen.

Kilpailu sujui hienosti, eikä tullut mitään suurempia ongelmia. Kaikki tiimit pysyivät aikatalussa ja keittiöissä oli hyvä tunnelma. Läpi koko kisan taso oli erittäin kova.” sanoo Bocuse d’Or Suomen karsintakilpaillujen johtaja Filip Langhoff

Johan Kurkelan, Niilo Suomisen ja Mikko Kaukosen harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa syksyllä 2025. Ensimmäinen koitos on Euroopan karsintakilpailut keväällä 2026. Euroopan karsinnoista 10 joukkuetta jatkaa kohti finaalia Lyonissa, Ranskassa 2027.


Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa uudellakin kaudella yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa. Verkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia yrityksiä.Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2025-2027 mahdollistavat HKFoods, Lantmannen Unibake ja Unilever.Lisäksi kumppaneina toimivat Beaumont, Metos, Pajunen ja Paulig Pro sekä Haaga -Helia ja Perho Liiketalousopisto. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat Kespro ja Kespron Erikoistukku.

Kespro haluaa olla mahdollistamassa Suomen joukkueen osallistumisen tähän arvostettuun kilpailuun yhdessä kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta Bocuse d’Orista ja suomalaisesta huippuosaamisesta. Yhdessä haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja arvostusta ruoan ympäriltä”, sanoo K-ryhmän Bocuse d’Or yhteistyöstä vastaava johtaja Mika Halmesmäki.

Kuvat

https://bocusedorfin.kuvat.fi/kuvat/KARSINNAT+KAUDELLE+2025-2027/


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Bocuse d’Or Academy Finland ry
Promotion Manager, Tiina Isohanni
0505368635, tiina.isohanni@helsinkiinsight.fi

 

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2025-2027 mahdollistavat K-ryhmän tukemana HKFoods, Lantmännen Unibake ja Unilever. Lisäksi kumppaneina toimivat Beaumont, Metos, Pajunen ja Paulig Pro sekä Haaga -Helia ja Perho.