Bocuse d’Or Academy Finland ry on valinnut Bocuse d’Or -presidentiksi Eero Vottosen. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aki Wahlman. Bocuse d’Or -joukkue valmistautuu parhaillaan kesäkuussa Lyonissa käytävään loppukilpailuun.

Suomen Bocuse d’Or -joukkue on saanut uuden luotsaajan, kun yhdistyksen vuosikokous valitsi kilpailujoukkueen presidentiksi ja Suomen edustajaksi kansainväliseen tuomaristoon Eero Vottosen. Vottonen on ollut mukana Suomen Bocuse d’Or -toiminnassa usealla kilpailukaudella sekä Suomen edustajana että valmentajana. Presidentin on määrä toimia tehtävässään kahden kilpailukauden ajan.

– Suomi on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana lähes joka kerran aivan kärjen tuntumassa, ja nyt on aika löytää oikea tapa nousta kärkikolmikkoon. En ole muutamaan vuoteen ollut mukana Bocuse d’Or -toiminnassa, siksi olen saanut siihen hyvää perspektiiviä ja tuon varmasti mukanani uudenlaista ajatusmaailmaa. Presidentin rooli on äärimmäisen kiinnostava, ja minulle on myös henkilökohtaisesti tärkeää olla mukana jatkamassa Matti Jämsénin työtä, Vottonen sanoo. 

Suomen Bocuse d’Or -joukkue, Mikko KaukonenAnni Peräkylä ja Heikki Leikola, valmistautuvat parhaillaan kesäkuun 1.-2. Lyonissa pidettävään Bocuse d’Or -finaaliin. Kilpailutehtävät julkistetaan helmikuun alussa.

Ravintola-alaa maailmanlaajuisesti kurittanut pandemia on muokannut loppukilpailun tehtäviä. Kilpailuorganisaation etukäteistiedon mukaan yhtenä teemana on take away. Lisäksi toisen kilpailutehtävän esittelevä tarjoiluvati määritellään tehtävänannossa aiempaa tarkemmin. Näyttävä vati on perinteisesti ollut kilpailuvalmisteluiden kallein yksittäinen kokonaisuus, ja kevään säännöillä pyritään karsimaan joukkueiden osallistumiskustannuksia.

Aki Wahlman yhdistyksen johtoon

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aki Wahlman, joka toimi Suomen Bocuse d’Or -edustajana vuonna 1997.

– Yhdistyksen keskeinen tehtävä on kilpailutoiminnan mahdollistaminen tavoitteellisesti ilman kompromisseja. Yhdistyksellä on yhdessä kumppanien kanssa myös erinomainen mahdollisuus luoda ilmiöitä, jotka koskettavat yhtälailla huippuravintoloita, elintarviketeollisuutta ja suomalaisia ruokaharrastajia. Näen, että vahvalla kumppanipohjalla ja yhteistyöllä tulevaisuuden Bocuse d´Or on entistä tunnetumpi ja moniulotteisempi brändi, sanoo Wahlman.

Eero Vottosen kuva: Tuukka Koski

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallitus 2021

Aki Wahlman, puheenjohtaja

Eero Vottonen

Sami Rekola

Mikko Paukkonen

Henry Tikkanen