Artikkeli julkaistu Menu-lehdessä 2/2024.

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen Bocuse d’Or toiminnasta. Yhdistys järjestää Bocuse d’Or karsintakilpailut ja tuottaa valitulle joukkueelle mahdollisuudet harjoitteluun ja menestymiseen Bocuse d’Or Europe -karsintakilpailuissa sekä loppukilpailussa Lyonissa.

Kilpailukausi on kahden vuoden pituinen. Tällä hetkellä elämme jännittävää aikaa ennen maanosakarsintoja, eli EM kilpailua Trondheimissa 19.-20.3.2024. Joukkue harjoittelee ja hioo tulevaa viiden ja puolen tunnin koitostaan varten. Kilpailussa ei ole varaa yhteenkään virheeseen.

K-ryhmä ja Kespro tekevät tämän mahdolliseksi. Yhdistys on saanut suureksi ilokseen jo toiselle kaudelle hyvän ja luotettavan kumppanin sekä sen myötä laajan ja asiantuntevan, elintarvike- ja hospitality- osaajien kumppaniryhmän. Yhdessä yhdistys, kumppanit ja joukkue tekevät kaikkensa joukkueen menestyksen eteen ja sen myötä avaavat tietä  Suomelle ja Helsingille ruokamatkailun ykköskohteeksi.  

Helsinki haluaa olla ruokadestinaatio vailla vertaa. Erilainen, omanlaisensa, upea, herkullinen, villi, yllättävä, hämmentävä, poikkeuksellinen, arvokas ja ihan kaikkea muuta. Vielä hiljainen, mutta kohta toivottavasti kaikissa keskusteluissa ja medioissa esiin pulpahteleva ruokakeidas Pohjolan perukoilla. Täynnä intohimoa ja ammattitaitoa. Puhdasta ja maukasta. Herkkää ja kekseliästä. Mielenkiintoista. 

Kaupungilla on kaikki edellytykset olla kaikkea tätä. Ja se on jo kaikkea tätä, meidän täytyy vain huutaa siitä kovaa, jotta muutkin kuulevat. Tässä kisassa ei pärjää, ellei kuulu ja näy. Osaaminen meillä kyllä on. Eli sisältökin on kunnossa.

Meillä on Helsingissä tähtiä. Ihanaa, yllättävää ja täydellistä ruokaa, jonka takia tänne kannattaa matkustaa.

Tiina Isohanni
Kirjoittaja on Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtaja

Meillä on Helsingissä tähtiä. Ihanaa, yllättävää ja täydellistä ruokaa, jonka takia tänne kannattaa matkustaa.

Tiina Isohanni
Kirjoittaja on Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtaja

Meillä on Helsingissä tähtiä. Ihanaa, yllättävää ja täydellistä ruokaa, jonka takia tänne kannattaa matkustaa. Erinomaista ja mieleenpainuvaa ruokaa saa tietenkin muistakin hyvistä ravintoloista kuin vain Michelin tähdellä palkituista. Mutta tähdet tuovat ruokamatkaajia kaupunkiin. Niistä kaikista hyvistä ja ihanista saamme huutaa lujempaa. Siihen on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus, kun Michelin Guide Nordic Countries 2024 -tähdet julkistetaan Helsingissä 27.5. Olkaamme ylpeitä omasta osaamisestamme ja kertokaamme siitä muillekin, usein ja innostuneesti. Meillä on käytettävissämme lähes ilmaiset sosiaalisen median markkinointikanavat. Nähdään siellä kanavissa!

Ja muuten – kyllä kannattaa olla auki sunnuntaina 26.5, julkistustilaisuutta edeltävänä päivänä, kun  tapahtumaan saapuvat ruuasta kiinnostuneet turistit ovat täällä! 

Bocuse d’Or Academy Finland Ry haluaa Euroopan maanosakilpailut 2028 Helsinkiin. Neljä vuotta voi tuntua pitkältä ajalta mutta ottakaamme tästä, yllättävän joutuisasta ajasta kaikki irti. Kootaan voimamme koko vieraanvaraisuuselinkeinon kentän laajuudelta ja rakennetaan Helsingistä se kaikkien matkailijoiden makuhermoja kutkuttava kaupunki.  Bocuse d’Or EM 2028 Helsinki kääntää ruokamaailman katseet tänne heti kaupungin julkistamisen yhteydessä jo maalisuussa 2026. Siitä eteenpäin aina EM-kilpailuihin 2028 ja niiden yli, meillä on ainutkertainen mahdollisuus tehdä jotain todella mittavaa Helsingin ruokamatkailun hyväksi. 

Kuinka kulutamme palveluita. Miten sinkut, parit, ystävykset ja perheet Suomessa syövät? Olemmeko vieraanvaraisia tulijoille? Jätämmekö muistijäljen, joka ohjaa ihmisen takaisin kokemaan helsinkiläisen vieraanvaraisuuden? Meidän tulee nähdä yli huomisen,  maali kirkkaana edessämme.  Menestymistä, ruoan ympärille synnytettäviä tapahtumia ja intohimoa. Rakkautta omaa kaupunkiamme kohtaan. Ylpeyttä, johon on hyvä syy.