Suomen Bocuse d’Or -joukkue valmistautuu kilpailuihin Budapestissa. Johan Kurkelan luomia kilpailuannoksia tukee visuaalinen teema Waves, joka toistuu annoksissa, tarjoiluesineistössä ja menukortissa. Bocuse d’Or 2022 Euroopan-kilpailut pidetään Budapestissa 23.-24.3.

Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista, joka nostaa parhaat keittiökyvyt gastronomisen maailman tietoon. Suomelle palkintosijaa kilpailukaudella 2022-2023 on hakemassa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner. Kilpailukaudella Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

Kansainvälinen kilpailuorganisaatio on määritellyt Euroopan osakilpailujen ruokien pääraaka-aineiksi unkarilaisen metsäkauriin ja perunan. Suomen joukkue toteuttaa pakollisten raaka-aineiden ehdoilla Suomen erityislaatuisuutta korostavat ruoat kansainväliselle tuomaristolle. Ruoat esitellään suomalaisen huippumuotoilun esiintuovalla vadilla ja tarjoiluesineistöllä. Kokonaisuutta tuetaan kilpailua varten suunnitellulla teemalla, joka näkyy muun muassa vadissa ja tuomaristolle jaettavassa menukortissa. Teeman nimi on Waves.

– Gastronomiassa hiljaisuus valjastaa aistit alkavalle kokemukselle, ja me Suomessa osaamme vaalia hiljaisuutta ja antaa sille tilaa. Sanomme paljon vähällä. Suomen Bocuse d’Or -teema Waves antaa tilaa harkitulle vähäeleisyydelle, mutta maustaa sen saariston rosolla, kuvailee visuaalisesta ilmeestä vastuussa oleva joukkueen AD Ellaveera Björk.

Vadin on suunnitellut  Suomen joukkueen kanssa jo kahdesti aiemmin työskennellyt muotoilija Laura Meriluoto.

– Tarjoiluvadin muotokieli on saanut inspiraationsa suomalaisesta saaristoluonnosta – veden muovaamiin rantakiviin osuvista aalloista, kultaisena hehkuvasta auringonlaskusta ja tuulessa hiljaa toisiaan vasten huojuvista heinistä. Liikkeestä ja pysähtyneisyydestä. Siitä hiljaisuudesta ja tilasta, jota me suomalaiset vaalimme ja arvostamme. Orgaaniset muodot yhdistyvät selkeisiin puhtaisiin linjoihin ja kokonaisuudessa on samanaikaisesti herkkyyttä ja voimaa. Ihan kuten meissä suomalaisissakin, Meriluoto kuvailee.

Kilpailuruoat sekä tarjoiluvati ja -esineistö julkaistaan Suomen kilpailupäivän aamuna klo 9.40 lähetettävässä tiedotteessa.  Menu julkaistaan samaan aikaan sähköisenä osoitteessa https://bocusedor.fi/JohanKurkela2022/


Vahva kumppanuus tuo tulosta

Suomen Bocuse d’Or – joukkueen kilpailukauden rahoituksen ja takaa Bocuse d’Or Academy Finland ry:n vahva yhteistyökumppanuus K-ryhmän kanssa. K-ryhmän kokoamaan kumppanuusverkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia elintarviketeollisuuden yrityksiä. Bocuse d’Or näkyy koko kilpailukauden ajan markkinoinnillisena teemana kumppaniverkoston toimijoiden sisällöissä. 
Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmans. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi Vichy sekä Santa Maria. K-ryhmästä Bocuse d’Or -matkaa tukevat K-Citymarket ja Kespro.


Kilpailuaikataulu

Johan Kurkela, Aino Kasanen ja Kalle Tanner kilpailevat toisena kilpailupäivänä 24.3. 2022

Kilpailusuoritus alkaa suomen aikaa klo 9.40

Peruna-annokset valmistuvat klo 14.40

Metsäkauris valmistuu klo 15.15

Tulostiedote julkaistaan 24.3. noin klo 21.

Kilpailuja voi seurata suorana osoitteessa www.bocusedor.com

Kuvat https://bocusedorfin.kuvat.fi

Joukkueen haastattelupyynnöt:

Bocuse d’Or Academy Finland ry
Mari Cadaut
040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmans. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi Vichy, Santa Maria. Joukkueen vaatettaa Medanta. Bocuse d’Or Academy Finland ry:n kumppaneina toimivat lisäksi Haaga-Helia ja Perho Liiketalousopisto.