Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2024-2025 kilpailee kolme huippuosaajaa. Syyskuun 26. päivä Kespron messuilla Helsingissä pidettävissä karsinnoissa kisakeittiöihin nousevat Filip Langhoff, Mikko Pakola ja Ismo Sipeläinen.

Bocuse d’Or on maailman vaativin kokkikilpailu. Suomen edustaja ikimuistoiselle ja ammatillisesti hyvin antoisalle kilpailukaudelle 2024-2025 valitaan 26.9. Kespron messuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Suomen edustajan paikkaa hakevat Filip LanghoffMikko Pakola ja Ismo Sipeläinen.

Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään maaliskuussa 2024 Trondheimissa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025.

– Bocuse d’Or on erittäin vaativa kilpailu, johon osallistuvilla täytyy olla paljon kokemusta, luovuutta ja teknistä osaamista. Lisäksi kisaajilla on oltava äärimmäisen kova paineensietokyky. Näitä kaikkia koettelemme karsinnoissa, jotta Suomi saa parhaan mahdollisen Bocuse d’Or -kilpailijan. Olen erittäin tyytyväinen hakijoiden tasoon: kandidaateissa on kokeneita kilpailijoita ja kaikki ovat ammattitaidoltaan kovia tekijöitä, sanoo Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja ja karsintakilpailuiden päätuomari Tommi Tuominen.

Filip Langhoff on keittiömestari ja ravintoloitsija Sekel Bar & Restaurantissa. Hän on tehnyt pitkän uran ravintoloitsijana, yrittäjänä, keittiömestarina ja kokkina. Langhoff on edustanut Suomea Bocuse d’Orissa kaudella 2008-2009 ja valmentanut Suomen Kokkimaajoukkuetta. Hän näkee, että vuosien tuoma kokemus on tehnyt hänestä edellistä kilpailukertaa vahvemman niin taidoiltaan kuin henkisesti ja fyysisesti.

Mikko Pakola on Ravintola Smörin keittiömestari. Pakolalla on ansioluettelossaan useita arvostettuja ravintoloita, ja hän on ollut kahdesti Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä sekä Global Chef Challenge-kilpailussa. Pakola mainitsee Bocuse d’Or -kilpailuun osallistumisen olevan yksi hänen uransa suurimmista tavoitteista.

Ismo Sipeläinen työskentelee ravintola Speilsalenissa Trondheimissa. Sipeläisellä on laaja työkokemus arvostetuista ravintoloista. Hän on edustanut Suomea Bocuse d’Orissa kaudella 2019-2020 ja kilpaillut aiemmin yhden kauden myös assistenttina. Lisäksi Sipeläinen on Vuoden Kokki 2015. Sipeläisen tavoite on tuoda Suomelle ensimmäinen mitalisija Bocuse d’Orista.

Karsinnoissa kilpailijat toteuttavat Bocuse d’Or -kilpailutehtävät, jotka mittaavat kilpailijoiden taitoja ja paineensietokykyä sekä näkemystä siitä, millaista on suomalainen kilpailuruoka maailman korkeimmalla tasolla. Karsintakilpailuissa tuomaristo arvioi muun muassa ruoan makua ja ulkonäköä sekä kokelaiden keittiötyöskentelyä.

Karsintakilpailusta ja tulevan edustajan matkasta maailmanfinaaliin vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2024-2025 mahdollistaa K-ryhmän ohella laaja partnerverkosto. Kaikki uudet partnerit julkaistaan Kespron messukiertueella järjestettävässä karsintakilpailussa Helsingin messukeskuksessa 26.9.