Suomen seitsemästoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Ismo Sipeläinen. Tulevalla kilpailukaudella Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa jälleen K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto elintarviketeollisuuden yrityksiä.

Suomen joukkue Bocuse d’Or -kaudelle 2023-2025 on Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi. Suomen edustaja selvisi illalla 26.9. Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailussa Messuhallissa, Helsingissä, yli viisi tuntia kestäneessä kilpailusuorituksessa edustuspaikasta mitteli kaksi kilpailijaa.

Joukkue voitti karsinnat pistemäärällä 813. Toiseksi kilpailuissa tuli Mikko Pakola pisteillä 783 .

– Kisa oli äärimmäisen tiukka ja kovatasoinen, joten enemmän kuin tyytyväinen voi olla itse tapahtumaan. Pienet erot ratkaisivat ja maku oli se, joka kuitenkin vei voiton tekniikasta. Maut ja rakenteet kallistivat vain hiuksen hienosti vaa’an Sipeläisen puolelle. Molempien tiimien tekeminen oli superhyvää ja kun piste-ero on vain 30 tuhannesta, se ei ole kovin paljon. Oli hienoa seurata kisaa joka oli näin tiukka. Super iso kiitos molemmille tiimeille, sanoo tuomariston presidentti ja Bocuse d’Or academy Finland Ry: puheenjohtaja Tommi Tuominen.

Ismo Siepeläisen, Kaisa Laanemäen ja Kristian Vuojärven harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa heti. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Trondheimissa 19.-20.3.2024, josta 10 joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2025 käytävää maailman-finaalia.

Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa. Verkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia elintarviketeollisuuden yrityksiä. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2023-2025 mahdollistavat Arla, Lantmännen Unibake, HKScan ja Hellman’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Santa Maria , Medanta sekä Haaga -Helia ja Perho. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat K-Citymarket ja Kespro.

– Yhteistyömme laajan kumppaniverkoston kanssa luo Suomen joukkueelle rauhan harjoittelulle ja kilpailemiselle. Samalla se tuo kumppaniemme mahdollistaman laajan mediapinnan myötä tämän maailmanluokan kilpailun kaikille ruoasta kiinnostuneiden suomalaisten ulottuville, toteaa Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen jäsen ja Kryhmän Bocuse d´Or yhteistyöstä vastaava johtaja Mikko Paukkonen.

– Ravintola-alan vetovoimaisuuden ja suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi meidän on tehtävä yhdessä yhä enemmän töitä. Ala vaatii innoittavia esimerkkejä ja yhdessä me saamme Bocuse d’Orin entistäkin näkyvämmäksi osaksi suomalaisten arkea. Haluamme nostaa Suomen yhdeksi maailman kiinnostavimmaksi ruokamatkailukohteeksi, Paukkonen summaa.

Tulevan kilpailukauden aikana Bocuse d’Or näkyy markkinoinnillisena teemana vahvasti kumppaniverkoston eri toimijoiden sisällöissä.

Kuvat: https://bocusedorfin.kuvat.fi/kuvat/Karsinnat+kaudelle+2024-2025/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Bocuse d’Or Academy Finland ry
Promotion Manager, Tiina Isohanni
p. 0505368635, tiina.isohanni@helsinkiinsight.fi

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2023-2025 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla, Lantmännen Unibake, HKScan ja Hellman’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Santa Maria , Medanta sekä Haaga -Helia ja Perho.