Bocuse d’Or Euroopan Mestaruuskilpailu järjestetään 19.-20.3.2024 Trondheimissa, Norjassa. Kumpi edustaa Suomea tuossa maailman vaikeimmassa keittotaidon semifinaalissa? Mikko Pakola vai Ismo Sipeläinen?

Bocuse d’Or -kauden 2024- 2025 karsintaottelu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2023. Kilpailusta on tulossa jännittävä kahden kilpa kolmannen ehdokkaan, Filip Langhofin vetäydyttyä kisasta. Kauden 2024-2025 Bocuse d’Or:n Suomen edustajan paikkaa havittelee siis Mikko Pakola, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan edelliskauden edustajamme Johan Kurkela. Toinen kilpalijoista on Ismo Sipeläinen, assistenttinaan Kaisa Laanemäe ja valmentajanaan Kristian Vuojärvi.  Karsintakilpailun päätuomarina toimii Tommi Tuominen, kahden Michelin-tähti ravintolan, Demon ja Finnjävelin, kokki ja ravintoloitsija.mi Tuominen.

Filip Langhoff vetäytyy kisasta

Keittiömestari ja ravintoloitsija Filip Langhoff vetäytyy Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta käytävästä karsintakilpailusta. Langhoff on aikaisemmin edustanut Suomea Bocuse d’Orissa kaudella 2008-2009.

”Joudun valitettavasti jättämään kisan tällä kertaa jo alkumetreille. Yleisen talouden suhdannetilanteen vuoksi minua tarvitaan tällä hetkellä eniten ravintoloissani. Olen kiitollinen kaikesta tuesta ja kannustuksesta, jota olin saanut kisaan liittyen. Oli suuri haaveeni vielä kerran kilpailla Bocuse d’Or -kilpailussa, nyt kun kilpailu on vihdoin Suomessa saanut ansaitsemaansa huomiota. Toivon Mikolle ja Ismolle onnea karsintakilpailuun! Olen täysin vakuuttunut, että Suomi saa seuraavaksi Bocuse d’Or edustajaksi todellisen rautaisen ruoka-alan huippuosaajan”, sanoo Langhoff.

35 vuotta järjestettyä Bocuse d’Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna. Kilpailun finaaliin pääsee yli sadasta maasta 24 maata omien maanosakarsintojen kautta. Karsintakilpailun joukkueet aloittavat 5 tuntia 30 minuuttia kestävän suorituksensa tiistaina 26.9. klo 08.55. Yleisö on lämpimästi tervetullut kannustamaan joukkueet parhaimpaan suoritukseensa ja kokemaan huippujännittävä ottelu. Karsintakilpailua pääsee seuraamaan paikanpäälle, klo 13.00 lähtien, ilmottautumalla oheisen linkin kautta. https://bit.ly/47Mu9Ko

Suomen edustajaksi valittu kokki sitoutuu keskittymään harjoittelemaan Euroopan karsintakilpailua ja Lyonin loppukilpailua varten tammikuussa 2025.

Bocuse d’Or on erittäin vaativa kilpailu, johon osallistuvilla täytyy olla paljon kokemusta, luovuutta ja teknistä osaamista. Lisäksi kisaajilla on oltava äärimmäisen kova paineensietokyky. Näitä kaikkia koettelemme karsintakilpailussa , jotta Suomi saa parhaan mahdollisen Bocuse d’Or kilpailijan, sanoo Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja ja karsintakilpailujen päätuomari Tommi Tuominen.

Karsintakilpailusta ja tulevan edustajan matkasta maailmanfinaaliin vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry. Suomen Bocuse d’Or toiminnan ja menestyksen kilpailukaudella 2024-2025 mahdollistaa K-ryhmän ohella laaja partneriverkosto.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Bocuse d’Or Academy Finland ry
Tiina Isohanni, toiminnanjohtaja
+358 50 5368 635, tiina.isohanni@helsinkiinsight.fi

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2024-2025 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla Pro, Lantmännen, HKScan, Hellmans, Kespro ja K Citymarket. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä ja Santa Maria. Joukkueen vaatettaa Medanta. Bocuse d’Or Academy Finland ry:n kumppaneina toimivat lisäksi Haaga-Helia, Perho Liiketalousopisto ja Suomen Ranskan-suurlähetystö.

www.bocusedor.fi
www.facebook.com/bocusedorfinland
Instagram @bocusedorfinland
#bocusedorfinland #bocusedor #teamfinland
#bocusedorteamfinland

Taustaa

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja, vuonna 2018 menehtynyt Paul Bocuse.

Suomen Bocuse d’Or -joukkueen taustavoimana Bocuse d’Or Academy Finland ry, jonka jäsenistö koostuu kilpailuissa Suomea edustaneista kokeista.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna pidetään sekä maakohtaiset edustajakarsinnat että maanosakohtaiset karsintakierrokset Euroopassa, Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Karsintakierrosten kautta valikoituu 24 finalistia. Loppukilpailu pidetään joka toinen vuosi tammikuussa Lyonissa, Ranskassa.

Kilpailu koostuu 5 tunnin 30 minuutin pituisesta suorituksesta, jonka aikana valmistetaan tyypillisesti 14 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 14 annosta lautasille. Tuomaristo koostuu jokaisen kilpailevan maan arvostetusta keittiömestarista. Tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi lopulliseen sijoitukseen vaikuttaa keittiötyöskentely.

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 15 kertaa. Maamme parhaat sijoitukset ovat Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015 ja Ismo Sipeläisen 4. sija vuonna 2019. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä.

Edustajan lisäksi viralliseen Bocuse d’Or -joukkueeseen kuuluvat assistentti, valmentaja, tuomarina ja joukkueen johtajana toimiva Bocuse d’Or Academy Finlandin presidentti sekä promotion manager.

Suomen Bocuse d’Or -kilpailutoiminnasta vastaa heinäkuussa 2020 perustettu Bocuse d’Or Academy Finland ry, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Tommi Tuominen. Bocuse d’Or Academy Finlandin presidenttinä ja Suomen tuomarina kilpailuissa toimii Tommi Tuominen. Yhdistyksestä, kilpailujen viestinnästä ja kilpailuprojektista vastaa Tiina Isohanni.

Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.