AJANKOHTAISTA
Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2026–2027 valitaan Turun Logomossa
Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2026–2027 valitaan 28.5.2025 Turun Logomossa järjestettävissä karsintakilpailuissa. Kilpailupaikasta taistelevat kolme huippukokkia: Niko Tähti, Mikko Pakola ja Johan Kurkela.
Hae Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2025–2027
Suomen edustajan haku Bocuse d’Or -kilpailuun kaudelle 2025–2027 on nyt käynnissä. Hakuaika on 21.2.–14.3.2025. Kilpailutoimikunta valitsee hakemusten perusteella 2–6 kokkia jatkoon, valmistautumaan Turussa, 28.5.2025 järjestettävään karsintakilpailuun.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaalit ja Bocuse d’Or Suomen karsinnat kilpaillaan ainutlaatuisena tapahtumakokonaisuutena
Maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d’Orin, finaali käytiin 26.–27. tammikuuta Lyonissa, Ranskassa. Vaikka odotukset olivat korkealla, joukkue ei sijoittunut kolmen parhaan joukkoon.
Team Finland 12:nneksi Bocuse d’Or -finaalissa Lyonissa
Maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d’Orin, finaali käytiin 26.–27. tammikuuta Lyonissa, Ranskassa. Vaikka odotukset olivat korkealla, joukkue ei sijoittunut kolmen parhaan joukkoon.
Bocuse d’Or 2025: Ismo Sipeläinen tarjosi kansainväliselle kilpailutuomaristolle metsäkaurista suomalaisen metsän mauilla
Bocuse d’Or Finals Lyon 2025-kilpailussa valmistetaan ennalta määrätyistä pääraaka-aineista kaksi kilpailutehtävää. Tänä vuonna yhtenä erikoisuutena oli se, että molemmille tehtäville tuli valmistaa vati annosten esittelyä varten.
Bocuse d’Or finaalin 2025 toisen tehtävän raaka-aineet julkistettu
Toisen tehtävän raaka-aineet ovat kotkakala, hummeri, juuriselleri ja varsiselleri. Toinen tehtävä, ”Theme on Plate”, tarjoillaan annokselle erikseen suunnitellulta lautaselta.
Bocuse d’Or finaalin 2025 ensimmäisen tehtävän raaka-aineet julkistettu
Bocuse d’Or finaalin 2025 ensimmäisen tehtävän raaka-aineet ovat metsäkauriin kokonainen, luullinen fileeselkä ja 2 luullista lapaa sekä ankanmaksa. Tämän lisäksi raaka-aineena on tee.
Mika Halmesmäki Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallitukseen
Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksessa tapahtuu henkilövaihdos. Mikko Paukkonen siirtyy Keskon ulkopuolelle ja jättää täten hallituspaikkansa. Haluamme kiittää Mikkoa arvokkaasta panoksesta ry:n toiminnassa ja innostavasta ja eteenpäin vievästä hallitustyöskentelystä.
Suomi jatkoon Bocuse d’Or -kilpailuissa! – Team Sipeläinen sijoittui kymmenenneksi
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Trondheimissa järjestettyyn Euroopan osakilpailuun osallistui 20 maata, joista 10 parasta valittiin tammikuun 2025 lopussa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin.
Helsinki – ruokamatkailun ykköskohde
Meillä on Helsingissä tähtiä. Ihanaa yllättävää ja täydellistä ruokaa, jonka takia tänne kannattaa matkustaa. Erinomaista ja mieleenpainuvaa ruokaa saa tietenkin muistakin hyvistä ravintoloista kuin vain Michelin-tähdellä palkituista, mutta tähdet tuovat ruokamatkaajia kaupunkiin.
Bocuse d’Or 2024 Euroopan-kilpailut pidetään Norjassa, Trondheimissa 19-20.3.2024.
Kansainvälinen kilpailuorganisaatio on määritellyt kilpailuannoksien pääraaka-aineiksi mm. skrei -turskan, kampasimpukat ja poron. Suomen edustusjoukkue suunnittelee ja toteuttaa näistä raaka-aineista annokset kansainväliselle tuomaristolle.
Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi Ismo Sipeläinen – pääyhteistyö jatkuu K-ryhmän kumppaniverkoston kanssa
Suomen seitsemästoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Ismo Sipeläinen.
Suomen Bocuse d’Or hakee edustajansa 2024-2025 kilpailukaudelle karsintakilpailulla 26.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tulossa on tiukka kahden kisa, titaanien taistelu.
Suomen Bocuse d’Or hakee edustajansa 2024-2025 kilpailukaudelle karsintakilpailulla 26.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.
Tiina Isohanni Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtajaksi
Tiina Isohanni on aloittanut kesäkuussa Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtajana. Yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja on kulttuuri- ja tapahtumatuotannon ammattilainen, joka on työskennellyt muun muassa tuottajana ja projektijohtajana. Tiina Isohanni on...
Kolme huippuosaajaa tavoittelee Bocuse d’Or -edustajuutta
Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2024-2025 kilpailee kolme huippuosaajaa. Syyskuun 26. päivä Kespron messuilla Helsingissä pidettävissä karsinnoissa kisakeittiöihin nousevat Filip Langhoff, Mikko Pakola ja Ismo Sipeläinen. Bocuse d’Or on maailman...
Haku Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi käynnissä!
Suomen Bocuse d’Or -edustajan haku kaudelle 2024-2025 on käynnistynyt. Hakuaika on 15.3. – 31.4.2023. Kilpailutoimikunta valitsee hakemusten perusteella 2-6 kilpailijaa jatkoon ja valmistautumaan syksyllä 2023 pidettävään karsintakilpailuun. Hae Suomen Bocuse d’Or...
Johan Kurkela kuudes Bocuse d’Orissa 2023
Maailman vaativimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali käytiin 22.-22.1. Lyonissa. Kilpailun kärkeen nousi Tanska. Toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Unkari. Suomi sijoittui kuudenneksi. Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka finaaliin osallistui...
Bocuse d’Or 2023: Johan Kurkela tarjoaa kansainväliselle tuomaristolle merikrotin loimutettuna
Bocuse d'Or 2023-kilpailussa valmistetaan ennalta määrätyistä pääraaka-aineista kaksi kilpailutehtävää. Kilpailutehtävistä ensimmäinen, kolmen ruokalajin kurpitsamenu on saanut nimekseen Leikki. Kurpitsatehtävää povataan haastavaksi monille joukkueille: sen...
Bocuse d’Or 2023: kolmen ruokalajin kurpitsamenu lapsille
Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Toisena kilpailutehtävänä valmistetaan menu lapsille. Maailman vaikeimmiksi tituleeratuissa kisoissa 24 eri puolilta maailmaa valittua joukkuetta tekee 5h30min kilpailusuorituksen, jonka aikana valmistuu kaksi...
Tommi Tuominen Bocuse d’Or Finland ry:n hallituksen puheenjohtajaksi
Bocuse d’Or Academy Finland ry:n uuden hallituksen tavoitteena on kasvattaa edelleen Bocuse d’Or -kilpailun tunnettuutta Suomessa sekä Suomen kokkien korkean ammattitaidon ja ruokakulttuurin mielikuvaa kansainvälisesti. Bocuse d’Or Academy Finland ry on valinnut...
Merikrottia vadilta – Suomen raaka-aineet valokeilassa
Bocuse d'Or-kilpailuissa Lyonissa 2023 tehdään kaksi eri tehtävää, joista ensimmäinen paljastettiin kilpailijoille syyskuun lopussa. Ensimmäisessä tehtävässä pakollisina raaka-aineina ovat merikrotti sekä kampasimpukka ja sinisimpukka. Kilpailuruoka tehdään 15...
Bocuse d’Or vie Suomen osaamista ja makuja maailmalle
Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista. Palkintosijaa tulevissa finaaleissa jahtaa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner.
Bocuse d’Or Eurooppa: Suomi finaaliin
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka Euroopan osakilpailuun osallistui 17 maata. Näistä 10 parasta selvitti tiensä finaaliin. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen sijoittuivat kuudenneksi ja jatkavat matkaansa finaaliin.
Bocuse d’Or Eurooppa: Suomi tunnelmoi varhaisperunoilla ja riistakäristyksellä
Suomen Bocuse d’Or -joukkue valmistautuu kilpailuihin Budapestissa. Johan Kurkelan luomia kilpailuannoksia tukee visuaalinen teema Waves, joka toistuu annoksissa, tarjoiluesineistössä ja menukortissa.
Bocuse d’Or Europe 2022 – Suomen teemassa herkkyyttä ja rosoisuutta
Suomen Bocuse d’Or -joukkue valmistautuu kilpailuihin Budapestissa. Johan Kurkelan luomia kilpailuannoksia tukee visuaalinen teema Waves, joka toistuu annoksissa, tarjoiluesineistössä ja menukortissa.
Suomalainen Tähtikokkien Bocuse d’Or -televisiosarja alkaa maaliskuussa
Tähtikokkien Bocuse d’Or -sarja tuo maailmanluokan kokkikilpailun ja suomalaiset kokkiammattilaiset tunnetuksi suomalaisille. Sarjassa kuvataan Suomen Bocuse d’Or -joukkueen harjoittelurutiineja sekä avataan joukkueen odotuksia ja strategiaa tulevaan kilpailuun....
Bocuse d’Or Europe 2022: metsäkaurista ja perunaa
Bocuse d’Or 2022 Euroopan-kilpailut pidetään Budapestissa 23.-24.3. Kansainvälinen kilpailuorganisaatio on määritellyt ruokien pääraaka-aineiksi unkarilaisen metsäkauriin sekä perunan. Suomen joukkue toteuttaa pakollisten raaka-aineiden ehdoilla Suomen...
Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi Johan Kurkela – pääyhteistyöhön K-ryhmä kumppaniverkostonsa kanssa
Suomen kuudestoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Johan Kurkela. Tulevalla kilpailukaudella Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.
Bocuse d’Or -finaalissa esitellään suomalainen syksyn satokausi lautasella
Suomen joukkue saattaa päätökseensä kaksi vuotta kestäneen kilpailukautensa Bocuse d’Or -kokkikilpailuissa maanantaina 27.9. Finaalissa kohtaa 21 maata ympäri maailman. Mikko Kaukosen annokset esittelevät syksyisen suomalaisen puutarhan ja metsän. Bocuse d’Or on...
Lyon 2021 – Suomi kisaa satokauden kulusta kumpuavalla teemalla
Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 26.-27.9. Suomi tavoittelee palkintosijoja viimeiseen saakka hiotuilla annoksilla ja visuaalisella teemalla, joka nostaa satokauden kulun ja pohjoiset raaka-aineet keskiöön. Bocuse d’Or...