AJANKOHTAISTA
Euroopan Bocuse d’Or -karsinnat – Suomi maistuu savulta, syksyiseltä metsältä ja rapujuhlilta
Suomen Bocuse d’Or -joukkueen Euroopan osakilpailun suoritus alkaa tänään 16.10.2020 klo 8.50 Tallinnassa. Suomi maistuu tuomareiden lautasilla syksyisiltä rapujuhlilta, savulta ja syysmetsän antimilta.
Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja Matti Jämsén menehtyi 41-vuotiaana
Matti Jämsén, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, menehtyi keskiviikkona 14.10.2020 lyhyen sairauden jälkeen. Jämsén oli arvostettu keittiömestari sekä Suomessa että kansainvälisesti ja moninkertainen yrittäjä, joka parhaillaan kehitti ja kasvatti BAD-lounasravintoloidensa ketjua.
Bocuse d’Or -kilpailut Tallinnassa 15.-16.10. erikoisjärjestelyin
Suomen Bocuse d’Or -kokkikilpailujoukkue on saanut harjoittelurupeamansa päätökseen ja on valmiina 15.-16.10. järjestettävään Euroopan-kilpailuun. Mikko Kaukonen joukkueineen tavoittelee palkintosijaa.
Bocuse d’Or -toiminta Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle
Suomen kansainvälinen Bocuse d’Or -kokkikilpailutoiminta on siirtynyt elokuun aikana uuden Bocuse d’Or Finland ry:n hallinnoimaksi. Suomen Bocuse d’Or -joukkueen seuraava näytön paikka on Tallinnassa pidettävät Euroopan-osakilpailut.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään lokakuulle
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.-4. syyskuuta 2020. Koronaviruksen vuoksi kaikki osakilpailut on siirretty järjestettäväksi syksyllä.
Bocuse d’Or -kausi käyntiin vahvoilla kumppanuuksilla
Suomalaisia laadukkaita raaka-aineita ja huippuosaamista tuodaan esiin keväällä Bocuse d’Orin Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Bocuse d’Or Academy Finland ja sen taustalla vaikuttava Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö, vievät Suomea ruokamaana maailmankartalle voimavaranaan yhteistyö.
Mikko Kaukosesta Suomen Bocuse d’Or -edustaja
Viidestoista Suomen Bocuse d’Or -edustaja valittiin 26.10. Suomen Bocuse d’Or -historian korkeatasoisimmassa karsinnassa Messukeskuksessa Viini&ruoka -tapahtumassa. Suomen edustajaksi maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun valittiin Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista.
Bocuse d’Or -edustajan paikasta kilpailee 4 huippunimeä
Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpailee neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä. 26.10. Viini ja Ruoka 2019 -messuilla kisakeittiöihin nousevat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, freelance-yrittäjänä toimiva Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta.